Mesec Azije – do 50% popusta na voke in pripomočke!

AKCIJA JE ZAKLJUČENA

Podajte se v svet okusov, ki jih prinašajo kitajska, japonska, korejska in indijska hrana. Za to priložnost smo pripravili katalog najbolj priljubljenih vokov, azijskih nožev, rezalnikov, posod za pripravo jedi na pari in palčk. Obstajajo tudi kalupi za pripravo sušija, najbolj priljubljene azijske jedi!

Azija kot navdih

Azijska kuhinja je polna zelo zdravih jedi, saj vsebuje veliko zelenjave in rib, poleg tega pa je takšna hrana neverjetno lahka. Kar naredi azijsko hrano posebno, so začimbe in zanašanje na pet ključnih okusov – sladko, kislo, slano, grenko in začinjeno. Obstajajo številne jedi in živila, ki so priljubljena po vsej Aziji.

Najbolj znana jed je suši, tradicionalna japonska jed, pripravljena iz kuhanega riža, začinjenega s kisom, ki ga pogosto postrežejo s surovo ali prekajeno ribo. Obstajajo tudi spomladanski zavitki, značilni za večino azijskih držav in gre za ocvrto razvaljano testo, polnjeno z različnimi vrstami mesa in zelenjave. Tikka Masala, jed iz koščkov pečenega mariniranega piščanca v pikantni curry omaki. Pad See Ew jed z riževimi rezanci v kombinaciji s tofujem, piščancem ali kozicami ter jajci in brokolijem. Na koncu še hrustljav piščanec s sezamom, hkrati sladek, slan, hrustljav in pekoč.

Vok

Znano je, da se azijske jedi največkrat pripravljajo v voku. V njej lahko kuhate, cvrete, dušite, kuhate na pari, cvrete oreščke, kuhate juho in celo kuhate turško kavo. Zelenjavo in meso na kratko in na močnem ognju prepražimo. Tako je zelenjava skoraj napol surova, meso uporabljeno v jedeh, pa mora biti čisto mišičasto meso, narezano na tanke trakove. Prednost voka je v tem, da lahko katero koli hrano v njem pripravimo z zelo malo ali brez olja. Skrivnost je v obliki, toplota nastaja na dnu, od koder se širi skozi zaobljene stene posode in tako enakomerno segreje hrano. Prav tako kuharju ni treba loviti hrane v loncu zahvaljujoč obliki, ki s preprostim stresanjem vrne vso vsebino voka na zbirališče.

KATALOGI UGODNOSTI

Naše priporočilo:

Preberite tudi