Opis
Sočen in mehak, z značilnimi trakovi žara na vsaki strani, tak mora biti steak.
Sodobna peka zrezkov, piščančjih ali puranjih filejev se odlično poda v železni žar ponvi. Žlebovi v posodi učinkovito zadržujejo maščobo, tako da lahko hrana ohrani svoj čisti okus. Železna ponev je odlična za karameliziranje in peko hrane na žaru.
Takoj, ko ponev doseže temperaturo nad 140 stopinj, se na površini živila naredi naravna plast (skorjica), karamelizira (Maillardova reakcija). Nastala skorja bo preprečila izhlapevanje vlage. Hrana na površini postane rjava in hrustljava, v sredini pa ostane mehka in sočna.
Popoln za cvrtje mesa in krompirja ter za pripravo hrustljavih palačink in slastne omlete!
Upoštevajte, da je treba železno posodo pred prvo uporabo prežgati (začiniti). Več kot je železne posode, boljši je proces kuhanja!
Ne pomivajte v pomivalnem stroju.
Tehnične lastnosti
Ponev s prevleko iz čebeljega voska
Okoljsko sprejemljivo
Primerna tudi za indukcijo
Brez PFAO in PTFE
Premer 32 cm.