(SEZONIRANJE) PRIPRAVA LITOŽELEZNIH POSOD IN POSOD IZ KOVANEGA ŽELEZA ZA 1. UPORABO

Ko kupujete posodo iz litega železa (gusa) ali kovanega železa, jo morate pripraviti za prvo uporabo. Ta postopek se imenuje “sezoniranje“. Postopek je treba ponoviti vsaj enkrat letno, da pravilno vzdržujete posodo. Postopek je preprost in vključuje nanos tanke plasti maščobe na notranjo in zunanjo stran posode (ponev, lonca, pekača, voka itd.) in ogrevanje. Ta postopek vnaša maščobo v pore materiala, kjer se ustvari tanka zaščitna plast, ki ščiti posodo pred rjo in ustvarja površino, na kateri se hrana ne drži (nelepljiva plast).

Sezoniranje litoželeznih in železnih posod.

Sezoniranje železnih posod

Da bi bil ta postopek čim bolj enostaven, smo pripravili kratka navodila za sezoniranje železne posode.

Navodila za uporabo posode LAVA

Navodila za uporabo posode iz železa / litega železa – devet zlatih pravil za posodo iz litega železa

Ponudba