Spoznajte popolnost – eksluzivna ponudba unikatnih Michel Bras nožev

Nežno polirana ostrina, odličen občutek v roki in prefinjena lepota so značilnosti te kolekcije nožev, ki jih je za KAI oblikoval eden najbolj znanih kuharskih mojstrov na svetu – Michel Bras. Popolna kombinacija lepote in učinkovitosti, estetike in gastronomije je bil cilj, ki si ga je zadal ta veliki kuhar. Noži Michel Bras so idealni spremljevalci za vse tiste, ki res radi kuhate.

Kdo je Michel Bras?

Michel Bras je vrhunski francoski kuhar in lastnik znane restavracije Le Suquet. Njegova restavracija v mestu Laguiole v francoski provinci Aveyron je od leta 1999 prejela tri Michelinove zvezdice in se je že večkrat uvrstila med 10 najboljših restavracij na svetu.

Michel Bras in KAI

Sodelovanje med Michel Bras in KAI se je začelo leta 2005 z izborom sedmih nožev. Izjemen kuharski mojster Michel Bras in dolgoletni japonski proizvajalec vrhunskih nožev KAI Group sta brezkompromisno delala na skupnem cilju ustvarjanja – najboljšega možnega noža. Tako so se rodili vsestranski kuhinjski noži z značajem, ki utelešajo ideal popolnosti Michela Brasa tako v smislu funkcionalnosti kot lepote.

Michel Bras noži

Nežen rezalni rob rezila je sestavljen iz treh plasti: plast trdnega nerjavečega jekla je stisnjena med dve plasti prožnejšega nerjavečega jekla, da ustvari boljšo odpornost. Temu je bila dodana prevleka iz titana, ki zatesni rezilo, a mu tudi da značilen sijaj.

Ročaj noža je izdelan iz črnega lameliranega lesa, ki je odporen na vodo in vlago in je svilnat na dotik. Spodnji del ročaja ima obliko kostanja, značilno za japonske nože. Ročaj je oblikovan tako naravno, da bo uporabnik imel občutek, da je nož del njegove roke.

Kontrola kakovosti in specifičnosti

Preden so noži poslani v prodajo, gredo skozi skupno sedemintrideset postopkov, vključno z ročno končno obdelavo, ki jo opravijo izkušeni mojstri.

Na vsakem nožu je ročno vgravirana številka, ki ustreza njegovi funkciji, tako da ga uporabnik lahko prepozna na prvi pogled.

Tradicionalni noži iz Laguiola, vasi, kjer je Michel Bras odraščal in kjer se nahaja njegova restavracija Le Suquet, vedno nosijo znak čebele. Preprost stil nožev KAI iz serije Michel Bras je nadaljevanje te tradicije.

Vsak nož je unikaten

Alpski komarček, rastlina, ki raste na planoti Aveyron, je simbol restavracije Le Suquet. Njegova silhueta je natisnjena na rezilu s serijsko številko, ki označuje, da je nož unikaten in da ste njegov edini lastnik.

Eleganten ščitnik rezila iz trdega javorjevega lesa spominja na lepo in mirno pokrajino Laguiole. Magnet v nožnici drži nož trdno na mestu in ščiti rezilo.

Michal Bras noži

Preberite tudi

Nakupovalna košarica
Scroll to Top