Bao buns v Korkmaz posodi

Bao buns ali bao lepinje, poznane tudi kot parjene žemljice ali parjeno listnato pecivo, so okusna, topla, puhasta poslastica iz nadeva, zavitega v sladko, belo testo. Narejena iz mešanice moke, kvasa, sladkorja, pecilnega praška, mleka in olja, je bao malce slajši od svojega bližnjega sorodnika, cmoka. Predstavljamo recept Davida Skoka.

Video recept

Recept za Bao buns

Sestavine

500 g gladke pšenične moke

čajna žlička sladkorja

1 paket suhega kvasa

1 žlica sončničnega olja

50 ml mleka

1 žlica riževega kisa

1 pecilni prašek

200 ml vode

Postopek:

KORAK 1.

Moko presejemo in dodamo pecilni prašek.

KORAK 2.

Suhi kvas zmešajte z eno žlico sladkorja in malo tople vode ter pustite delovati 15 minut. Aktiviran kvas dodamo moki in pecilnemu prašku.

KORAK 3.

Nato dodajte mleko.

KORAK 4.

Dodajte sončnično olje.

KORAK 5.

Na koncu še voda, ki ste ji dodali rižev kis.

KORAK 6.

Testo gnetemo vsaj 15 minut.

KORAK 7.

V naoljeni posodi ga pustimo vzhajati vsaj dve uri.

KORAK 8.

Ko je testo vzhajano, iztisnite odvečni zrak in ga pregnetite.

KORAK 9.

Z valjarjem ga razvaljamo na 1 cm debelo.

KORAK 10.

Z modelčkom izrežemo okrogle oblike.

KORAK 11.

Krogce zložimo na pomokano kitajsko palčko.

KORAK 12.

Bao pustimo v sopari vzhajati na toplem še eno uro.

KORAK 13.

Na srednjem ognju dušite približno 15 minut

Priporočamo

Preberite tudi