Kokoš polnjena s klobaso in belim fižolom

Sestavine

Kokoš- pribl. 2,25 kg

Sol / poper

Oljčno olje

Sveže mediteranske začimbe: rožmarin, timijan, majaron, lovorov list, dimljena sladka paprika

Mlad krompir – 1 kg Korenje

1 velik por – 1 kos

Korenje – 1 velik

Česen – 4 stroki

Posušeni paradižniki (paradižniki) v olju – 3-k polovic

Beli fižol (kuhan) – 500g

Domače sveže klobase – 1 par

Limona – 1 kos

Postopek:

Najprej naredimo nadev za kokoško. Narezano klobaso prepražimo na malo olivnega olja. Dodamo narezano čebulo, nato sesekljan česen, mediteranske začimbe (timijan, majaron) in nato še odcejen fižol. Solimo in popramo. Dodamo sušene paradižnike. Vse skupaj pražimo nekaj minut, da se okusi prepojijo. Nadev odstavimo.

Pripravimo kokoško. Po potrebi porežemo konice kril in bedrčkov. Notranjost dobro solimo in popramo ter napolnimo z nadevom. Na koncu damo celo limono in čez odprtino prekrijemo lupino, da nadev ne pade ven. Kokoško pokapamo z olivnim oljem, solimo in popramo ter potresemo s prekajeno papriko.

V pekač damo oprano, očiščeno in na grobo narezano zelenjavo in krompir, ki ga dobro začinimo, dodamo zelišča in olivno olje.

Kokoško položimo na zelenjavo in krompir. Pokrijemo (ali zapremo z aluminijasto folijo) in pečemo v predhodno ogreti pečici na 200°C eno uro. (Če pečemo samo kokoško, lahko na dno pekača dodamo malo vode in belega vina). Po eni uri odstranite pokrov in pustite, da se peče še 30 minut.

Meso pustimo počivati ​​10 minut. Omako, ki ostane pri pečenju prihranimo. Iz kokoške vzamemo fižol s klobaso za prilogo. Meso narežemo, prelijemo z omako in ponudimo s krompirjem in zelenjavo, fižolom in klobasami.

Dober tek!

Priporočamo

Preberite tudi