Nagrajene pečice za pico Witt Etna na voljo tudi v Sloveniji

Samorotacijsko peč za pico danskega proizvajalca Witt lahko kupite v trgovini s kuhinjskimi izdelki LONCI&POKLOPCI by Bajde.  Tukaj je kratka ocena britanskega Independenta, ki je peč za pico Witt Rotante razglasil za najboljšo peč za pico leta 2023.

Kako so testirali

Da bi ta test ostal pravičen, smo uporabili naš preizkušen in zaupanja vreden neapeljski recept, da bi videli, kako dobro je vsaka preizkušena pečica spekla klasično rezano hrano – hrustljavo dno, vendar je ohranila rahlo žvečljivo teksturo skorje. Iskali smo določen okus iz omake in sira, okus dima, ki bi ga dobili iz pečice trattorie v Neaplju.

Testirali smo na svetel sončen dan, ko zunanja temperatura ni bila prenizka, tako da smo lahko natančno videli, kako hitro najboljše zunanje pečice za pico dosežejo temperaturo, ne da bi mraz vplival na njihovo ogrevanje.

Witt Etna Rotante plinska peč za pico z dvema gorilnikoma

Takoj, ko je danska znamka lansirala svojo peč za pico na trg, smo bili takoj navdušeni nad njenim videzom, še posebej nad široko odprtino.

Kordieritni kamen je dovolj velik za peko 16-palčnih pic, kar vam daje celo vrsto možnosti, ko gre za to, kaj želite pripravljati.

Etna Rotante ima viden gorilnik v obliki črke U, ki se zlahka vžge in ustvari enakomeren plamen, ki obdaja vašo kulinarično stvaritev, vendar je pod kamnom drugi gorilnik (ki ga ne vidite), ki poskrbi, da se osnova lepo pohrusta.

Pice testno že nekaj časa pečemo v različnih zunanjih pečeh za pice, tehniko ročnega obračanja pa še vedno izpopolnjujemo, da se testo enakomerno speče.

Rotante vam bo prihranil te težave, saj se bo kamen za pico začel vrteti z enim pritiskom na stikalo in tako zagotavlja stalno enakomerno peko. To je ideja, ki spreminja igro, briljantno izvedena in dosledno proizvaja najboljšo svežo pico, ki smo jo doma uživali vse leto, zaključuje Independent.

Witt Etna je razveselila mnoge

Peč za pico Witt so preizkusili tudi na portalu BBC GoodFood in zaključili: “Kljub temu, da smo bili sprva presenečeni nad velikostjo pečice Witt Rotante, smo se vanjo hitro zaljubili. Je izjemno intuitivna za uporabo, ima veliko votlino, v kateri se lahko pripravi nešteto stvari, prav tako pa naredi fantastično pico. Vrtljivi element je genialen dodatek, ki odpravi dilemo obračanja pice, poleg tega pa je prav očarljiv na pogled. Witt Rotante je res da draga začetna naložba, vendar menimo, da je za vrtljivi kamen za pico in kakovost pečene pice vredno vsakega penija.”

V naši ponudbi najdete samorotacijsko peč za pico Witt Rotante in klasični model z U gorilnikom Etna Fermo, oba modela pa zagotavljata odlično pečeno leopard pico s hrustljavo skorjico.

Katalogi

Witt Etna pica pečice

Preberite tudi