Pita z bučami, lešniki in gobami

PITA Z BUČAMI, LEŠNIKI IN GOBAMI

Sestavine

Krhko pecivo:

  • 200 g ostre moke
  • 50 g moke tip 00 ali gladke moke
  • 5 g soli 40 ml vode
  • 175 g masla

Nadev:

  • 1 srednja buča
  • 500 g svežega kravjega sira
  • 4 jajca
  • 1 glavica čebule
  • 300g gob po izbiri
  • Pest praženih lešnikov
  • Sol
  • Poper
  • Muškatni orešček
  • Peteršilj
  • Maslo za premazovanje

Izdelava testa:

V skledi zmešamo moko in sol. Dodamo hladno maslo narezano na majhne kocke. Maslo in moko rahlo premešamo (z rokami ali s tlačilko za krompir). Postopoma dodajajte vodo. Ko se začne vse sestavljati, z rokami vse nežno zložite na kup, kot bi gradili stolp v pesku, ne gnetite ali le minimalno, dokler se ne poveže Iz testa oblikujemo disk, ga oblečemo v prozorno folijo in postavimo v hladilnik za vsaj 1 uro (priporočljivo nekaj ur), najbolje pa je, da ga naredimo dan prej in hranimo v hladilniku. Testo vzamemo iz hladilnika tik pred peko pite in ga razvaljamo na 5 cm večji obseg kot je obseg pekača za pito.

Izdelava nadeva:

Bučo prerežemo na pol in odstranimo semena ter olupimo kožo. Narežemo ga na rezine, razporedimo po dnu pravokotnega pekača Emile Henry in prelijemo z oljem. Pečemo 10 minut na vsaki strani v pečici, segreti na 180°C.

V skledi zmešamo skuto in 4 jajca. Solimo, popramo in dodamo nariban muškatni orešček. V globlji posodi segrejemo olje in na njem na kratko prepražimo čebulo. Čebuli dodamo gobe in svež peteršilj ter dušimo še toliko časa, da gobe spustijo vodo. Dno globokega pekača za pite Emile Henry namažite s koščkom masla. Testo za pito razvaljamo na velikost pekača, tako da vaši robovi prekrivajo robove pekača.Odvečne robove odrežite, odvečno testo pa razvaljajte in z valjarjem oblikujte oblike, ki jih boste razporedili po vrhu pite. Na testo vlijemo mešanico jajc in svežega sira ter po njej razporedimo rezine pečene buče. Po rezinah potresemo pest sesekljanih lešnikov. Po vrhu pite razporedite dušene gobe, na koncu pa vse skupaj okrasite z oblikami, ki ste jih oblikovali iz odvečnega testa. Po vrhu namažemo s tanko plastjo stopljenega masla. Pečemo v segreti pečici 40 minut na 180°C

Video predstavitev:

Priporočamo

Preberite tudi

Super Vikend AKCIJA

25% popust

Emile Henry
4 ASI
Rose&Tulipani