Brikka Induction by Bialetti prinaša nezgrešljiv užitek prave espresso kave na vašo indukcijsko kuhalno ploščo. Brikka Induction je edinstven kavni aparat, ki vam omogoča pripravo kave tako kot v kavarni: kremasto, intenzivno in polno.
Da zagotovite največjo kremnost, napolnite kotel do notranjosti označene oznake in nato nadaljujte, kot ste bili vedno vajeni. V samo nekaj minutah bo Bialetti Brikka Induction s svojim edinstvenim patentiranim sistemom pripravil kremasto kavo, pripravljeno za uživanje. Pri Bialettiju pravijo, da je to edina kavarna, ki lahko zaradi na novo zasnovanega sistema za pripravo smetane in novega ventila naredi kremni espresso tako kot profesionalne aparate. Za optimalno pripravljen aparat za kavo espresso segrevajte na zmernem ognju, kave nikoli ne pritiskajte v filter, tesno zaprite pokrov in vedno nalijte pravi odmerek vode.
Kako pripraviti popoln espresso?
1. Začnite tako, da v lonec za kavo vlijete vodo sobne temperature do nivoja varnostnega ventila. Da vaša kava ne postane preveč vodena, je ne napolnite nad to stopnjo.
2. Sedaj izberite želeno mešanico mlete kave. Pozor! Mešanica mora biti posebej zmleta za aparat za kavo Moka in ne pretirano fina. Lijak obilno napolnite, ne da bi pritiskali na kavo .
3. Mala skrivnost? Ogenj zmanjšajte in si privoščite čas, saj se splača počakati še nekaj minut, da lahko uživate v odlični kavi. Ko se kava popolnoma dvigne v zbiralni komori, ugasnite ogenj .
4. Zdaj prihaja ključni trenutek – degustacija. Za popolno uživanje v aromah vam svetujemo, da kavo popijete takoj, ko jo nalijete v skodelico. Da bo vaš aparat za kavo ostal pravilen več let, ga priporočamo ročno pranje s toplo vodo brez močnih detergentov. Prav tako so kavarne namenjene izključno uporabi vode in kave, nikoli ne nalivajte tekočine razen vode ali dajajte kaj drugega kot kavo. Kavni avtomat Bialetti naj bo med uporabo vedno tesno zaprt, pravilen in nepoškodovan.







