Kuhanje v voku je enostavno, hitro in zdravo. Preden začnete kuhati, pripravite vse sestavine, saj bo kuhanje v voku trajalo le nekaj minut. Ko je vse sesekljano in pripravljeno za dodajanje v vok, dodajte malo olja in ga segrejte ter začnite kuhati.
Če je vsebina med kuhanjem suha, poskusite dodati malo vode ali juhe, ne olja.
Kako uporabljati vok na indukcijski plošči?
Ko segrevate vok, začnite pri srednjem ognju. Indukcijske kuhalne plošče se zelo hitro segrejejo, zato jih segrejte do sredine. Odlična stvar pri indukcijskih kuhališčih je, da lahko natančno nadzorujete toploto. Vendar poskusite preizkusiti regulatorje temperature, da dobite občutek, kako hitro se odzivajo na vaše spremembe.
Kako lahko preprečim, da bi vok poškodoval steklokeramično ali indukcijsko kuhalno ploščo?
Če želite med pripravo hrane pretresti vsebino voka, vedno dvignite ves vok, ga pretresite in nato postavite. Ne udarjajte z vokom po indukcijski površini, saj lahko s tem povzročite praske na kuhalni plošči. Ko postavite vroč vok na drugo površino (npr. na mizo), vedno uporabite podstavek.










