Zakaj je keramični Dutch oven odlična investicija

V slovenskih in hrvaških kuhinjah se poleg posode iz litega železa, železa in nerjavečega jekla vse bolj uporablja tudi keramična posoda. Glede na to, da gre za 100% naravno keramiko brez svinca, kadmija in niklja ter da je keramična posoda vedno bolj kakovostna in manj dovzetna za pokanje ali lomljenje, jo mnogi kupci zaradi zdravega načina uporabe postavljajo na prvo mesto pri nakupu posode. kuhanja.

Kuhanje v keramiki ustvarja intenzivne okuse

Keramika je naraven material, izdelan na osnovi gline. Keramika je že od nekdaj dober način za ohranjanje okusa, barve in hranilne vrednosti živil ter omogočanje počasnega razvoja arome. Keramične posode so idealne za kuhanje in pečenje na štedilniku ali v pečici ter tudi na vrtnem žaru. Keramična posoda zagotavlja nežno, enakomerno kuhanje, ki razkrije izjemne okuse vaših jedi.

Kakšne so prednosti keramične posode?

Keramika je znana po tem, da ohranja enakomerno kuhanje, ohranja okus in mehkobo hrane. Za razliko od kovine keramika kemično ne reagira s hrano, kar pomeni, da okusi ostanejo nedotaknjeni. Keramične posode so idealne tudi za ljudi, ki trpijo za alergijami.

Keramika je za polovico lažja od litega železa, kar olajša rokovanje s keramično posodo, hkrati pa doseže zelo visoke temperature v manj kot minuti. Prav tako keramične posode ni treba »začiniti«, torej pripraviti za uporabo. Končno je keramika cenjena tudi zaradi enostavnega vzdrževanja, saj je naravno nelepljiva in odporna na madeže.

Kakovostna, varna in vsestranska keramična posoda

Nove tehnologije pri izdelavi keramične posode, kot jih uporablja francoski proizvajalec Emile Henry, ustvarjajo vsestransko keramično posodo, ki je boljša od drugih materialov. Lahko bi imeli samo eno keramično posodo za pripravo vseh obrokov.

Poleg tega, da so keramične posode odporne na visoke temperature, so odlične tudi za nežno kuhanje pri nizkih temperaturah, tako da se na primer sladkorji v karamelni omaki ali smetani nežno segrejejo, ne da bi se zažgali ali prekuhali.

Keramične posode lahko uporabljate na direktnem ognju, na plinskih, električnih in steklenih kuhalnikih, na žarih na oglje ali plin, v pečici, mikrovalovni pečici, nekatere serije keramičnih posod, kot je serija Emile Henry Delight, pa lahko tudi uporabiti na indukcijskih ploščah. Prav tako je kakovostno keramično posodo, tako kot vso posodo Emile Henry, mogoče pomivati ​​v pomivalnem stroju. Končno lahko keramične posode postavite v hladilnik, lahko pa tudi v zamrzovalnik do -20°C.

Keramični Dutch oven

Keramična pečica Dutch je najbolj vsestranski kos kuhinjske posode, idealen za peko različnih kuharskih in kulinaričnih dobrot. Ta posoda je zasnovana posebej za kuhanje pri nizkih temperaturah in je popolna za kuhanje mesa, zelenjavnih enolončnic, enolončnic in začinjenih jedi.

Keramična pečica Dutch je veliko lažja od litoželezne, narejena je za vsakodnevno uporabo, še posebej pa je privlačna za postrežbo pri mizi, saj hrana ostane topla dolgo časa. Izjemno gladka satenasta glazura daje keramični posodi odpornost proti praskam in omogoča enostavno čiščenje.

Druga skrivnost Dutch oven keramične posode Emile Henry je pokrov. Na notranji strani pokrova so t.i konice, ki zbirajo paro, ki nato počasi kaplja v jed in odlično ohranja aromo jedi med kuhanjem ter naredi hrano mehko in sočno.

Notranjost Emile Henry je kremne barve za boljšo vidljivost pri kuhanju.

Patentirana keramična posoda Flame®

Da bi svojo kuhinjo opremili z resnično naravno posodo in v njej uživali v zdravem kuhanju, je Emile Henry razvil vsestransko keramično posodo Flame®. To posodo lahko uporabljate na neposredni toploti (plin in elektrika), lahko pa jo uporabljate tudi v pečici ali mikrovalovni pečici.

Keramična posoda Emile Henry se lahko uporablja pri temperaturi 500°C in je zelo odporna na termične šoke, kar pomeni, da lahko posodo vzamete iz zamrzovalnika (do -20°C) in jo postavite neposredno v vročo pečico. Poleg tega sposobnost zadrževanja toplote pomeni, da hrana na mizi ostane topla dlje časa.

Specializirana za kuhanje dušenega mesa, rib in zelenjave ima Flame® ceramic svojo vlogo tudi pri pripravi sladic. Zaradi enakomerne difuzije toplote ga znani kuharji priporočajo za hitro in enostavno pripravo karamele!

Emile Henry keramične posode

Preberite tudi

Super Vikend

25% popust skoraj na vse*

Samo še danes - Super Vikend

25% popust skoraj na vse*

Akcija LAVA
Akcija Grill King
Ekonom lonci