Samo Mama Emanuela je pripravila recept za Mongolsko meso. 

­čö¬Recept je nastal v sodelovanju s podjetjem┬áLonci in poklopci.

MONGOLSKO MESO PO NAŠE

POTREBUJEMO:

Priprava mesa:

Meso nare┼żemo v tanke trakce, v smeri vlaken (5├Ś1 cm) in ga potol─Źemo. Za rezanje uporabljamo dober┬áoster no┼ż, da delamo gladke reze, in da se nam ne trga.

Meso potol─Źemo ter dobro preme┼íamo s sestavinami in pustimo po─Źivati. Najbolje pokrito, ─Źez no─Ź v hladilniku.

Priprava omake:

  • 1 dl sojine omake (uporabljam sojino omako brez sladkorja)
  • 1/2 dl ostrigine omake
  • 2 ┼żlici ri┼żevega vina (ali belega vina)
  • 1 ┼żlica rjavega sladkorja (uporabljam┬áeritritol)

Sestavine premešamo v gladko polivko in jo damo na stran.

Por ali mlada ─Źebula

  • 4 zrne nasekljanega ─Źesna
  • ┼á─Źepec ingverja v prahu
  • 300 ÔÇô 600 g o─Źi┼í─Źenega in narezanega pora (mi imamo radi, da je pora res veliko)

POSTOPEK:

Meso v kitajskih restavracijah je vedno tako zelo mehak, da se stopi v ustih. Skrivnost je v predpripravi. Imamo dve mo┼żnosti, ali meso, ki je po─Źival v marinadi ocvremo na vro─Źem olju ali pa ga pokuhamo v vreli vodi. To slednje smo naredili mi.

Vodo zavremo in meso za 1 ÔÇô 2 minuti blan┼íiramo in odcedimo.

­čĺí┬áV kolikor bomo zraven postregli ri┼ż, je sedaj pravi trenutek, da ga damo kuhat.

V┬ávok┬ádamo 2 ┼żlici olja (uporabila sem sezamovo olje) in na njemu prepra┼żimo ─Źesen, da zadi┼íi. Dodamo por in ┼ícepec ingverja v prahu in ga pra┼żimo nekaj minut. V por dodamo zblan┼íirano meso ter zalijemo z marinado ter dobro preme┼íamo, da se vse dobro prepoji. Na mo─Źnem ognju vse ┼íe za minuto ali dve pra┼żimo.

Postre┼żemo z basmati ri┼żem.

Govedina po mongolsko in basmati ri┼ż.

Video priprave si lahko ogledate tukaj.

Za doseganje visokih temperatur potrebujemo posodo, ki ji je kos. Sama sem izbrala┬á┼żelezni vok, podjetja┬áLonci in poklopci┬áin po prvi uporabi sem ve─Ź kot zadovoljna.

┼Żelim vam dobro pripravo in obilo u┼żitkov pri preizku┼íanju te nam tako dobre jedi.

Samo Mama Emanuela

­čö¬Recept je nastal v sodelovanju s podjetjem┬áLonci in poklopci.

Preberite tudi