Aluminijasta kafetiera Break BIALETTI, za 6 espresso skodelic. Prvotne osem kotne oblike, ki omogoča optimalno porazdelitev toplote in vitek videz, ki ga navdihuje žensko telo, se od prvega aparata za kavo Moka Express, ki je sprožil pravo revolucijo pri pripravi kave, ni bistveno spremenili niti v dizajnu niti tehnično. S klasičnim dizajnom, eleganco in tehnološko preprostostjo, a še vedno kakovostnimi in varnimi deli, so bili kavni aparati s časom dodelani do popolnosti. Ne glede na to, ali gre za klasičen aluminij ali nerjaveče jeklo, primerno za indukcijo, bo vsak pripravil vrhunsko kavo. Kafetiere Bialetti bodo v nekaj minutah ustvarile bogat, verodostojni espresso.
Čeprav jih je mogoče uporabljati na različnih vrstah štedilnikov (vendar jih nikoli in nikoli ne smete uporabljati v pečicah ali mikrovalovkah), niso vse kafetiere primerne za indukcijo. Če torej potrebujete indukcijske, bodite pozorni na modele iz nerjavečega jekla, namenjene indukciji.
Da boste kafetiero lahko uporabljali dolga leta , je priporočljivo, da jo ročno operete s toplo vodo brez močnih detergentov. Kafetiere so namenjene izključno uporabi vode in kave, vanje nikoli ne vlivajte drugih tekočin. Kafetiero Bialetti pri uporabi vedno imejte tesno zaprt, pravilen in nepoškodovan.
Kako pripraviti Moka kavo
V kafetiero nalijemo vodo (po možnosti sobne temperature) do oznake varnostnega ventila. Srednji del kafetiere napolnite s kavo do vrha, a je ne tlačite. Kava se kuha pri temperaturi vrelišča, dokler ekstrakcija ni končana. Da bi ohranili aromo kave, je priporočljivo kafetiero po kuhanju odstraniti s kuhalne površine. Pred prvo uporabo kafetiero dobro sperite z vodo in pripravite prvi pripravek za kavo, ki ga nato zavrzite.





