Ključ do uspeha prekajevalnic Bradley se skriva v briketih z okusi Bradley. Brikete proizvajamo tako, da točno določeno količino lesnih sekancev pod kontroliranim pritiskom povežemo do določene gostote.
Okus dima je odvisen od vrste lesa, ki ga kurite. Jelša in javor dajeta bogat, specifičen okus in se uporabljata predvsem za pripravo morskih sadežev, šunke in slanine. Močnejše in zelo specifične arome prosopisa in orehov se uporabljajo predvsem za prekajevanje govedine in svinjine, kot so svinjska pleča in goveji prsi. Jabolko in češnja dajeta slajši, blažji okus dima, ki se uporablja predvsem pri perutnini in divjačini. Aromatizirani briketi, ki se uporabljajo v kadilnicah Bradley, potrebujejo 20 minut, da gorijo in ustvarijo čist okus po dimu.
Ko briket zgori iz zgorevalne komore, ga naslednji briket počasi izrine in naslednji briket vžge ter ugasne v posodi z vodo. Ta cikel se nadaljuje, dokler so v kadilnici briketi. Okus po dimu se pojavi v prvih trenutkih gorenja lesa. Ko les ustvari dovolj toplote za nadaljnje gorenje, ustvarja tudi visoke temperature, kisline, smole in pline. To bo vplivalo na okus in videz prekajene hrane. Na tej stopnji kurjenja lesa nimate nadzora nad pogoji kurjenja.
Z briketi okusa Bradley vam ni več treba ugibati.









