To vrhunsko oglje je idealno za odprte žare in kamado žare.
Marabú je znanstveno znan kot “Dichristachys cinérea”. Je srednje velik grm s kratkimi bodičastimi vejami in daje žvepleno rumene in svetlo rožnate cvetove. Ta grm je prišel na Kubo iz Afrike v 19. stoletju in se je od takrat hitro razširil po kubanskem podeželju in povzročil resne ekološke težave. Zaradi hitre rasti jo ISSG, skupina strokovnjakov za invazivne rastlinske vrste, šteje za invazivno. Zaradi tega se z namenom zaščite biosfere v državi in izboljšanja kmetijskih pogojev uporablja pri proizvodnji visokokakovostnega oglja.
Postopek proizvodnje oglja še vedno uporablja tradicionalne obrtniške peči in je 100 % naraven. Les gori približno 10 dni, dokler se s postopkom pirolize ne spremeni v oglje, ko se odstrani in zapakira v polipropilenske vrečke.
Prednosti tega oglja:
- visoka kalorična vrednost
- pri gorenju se oglje zelo malo iskri, kar zmanjša nevarnost požara, prav tako je manjši delež umazanije
- v normalnih pogojih gorenje traja do 4 ure na odprtem žaru, kar povzroči veliko znižanje stroškov
- pri zgorevanju nastane malo pepela, zaradi česar so delovni pogoji čistejši
- hrana nima neprijetnega vonja, pravzaprav ima hrana bolj prijeten vonj
- ne vsebuje parafina ali kemičnih dodatkov, zaradi česar je 100% naraven









