ČAS JE ZA ŽAR – VELIKA IZBIRA ŽAROV, PRIPOMOČKOV IN OPREME

Žar ne bo nikoli iz mode! Družinski pikniki, zabave s prijatelji in večerna druženja brez žara so lahko dolgočasna. 

Na oglje, plin ali elektriko?

Katero vrsto žara bomo izbrali, je stvar osebne izbire in lastnih želja.

Tisti, ki se ne morejo upreti žaru in vonjem, ki jih ustvarjajo kapljanje olja, sladkorja in beljakovin, se bodo odločili za žar na drva, torej na oglje in brikete. Priprave so počasnejše, nadzor temperature zahteva pomembne izkušnje, vendar se na koncu vedno splača.

Na voljo so žari na oglje, žari kamado, ventilatorski žari in klasični žari. Vsak je poseben na svoj način!

Kamado žari

Keramični žari kamado imajo posebno mesto med žari na oglje. Žari kamado uporabljajo oglje ali brikete, ki dajejo poseben okus, ki je klasično povezan z žarom. Posebni so po tem, da fantastično ohranijo okuse in arome tega, kar kuhate. Ponujamo štiri najbolj znane znamke kamado žarov.

Plinski žari

Po drugi strani, če izberete plinski žar, ne boste zgrešili. Priprava je enostavnejša, v desetih minutah lahko meso in zelenjavo položite na žar, lažje ga je prižgati (vsi naši plinski žari imajo elektronski vžig) in segreti na želeno temperaturo. S plinskim žarom imate več nadzora temperature, več gorilnikov bo razporedilo želeno temperaturo po celotni površini žara, ni vam treba ves čas biti pri žaru, lahko se tudi družite.

Lahko je tudi na elektriko

Ne glede na to, ali iščete ekološko alternativo žarom na oglje ali plin ali pa preprosto nimate veliko prostora, obstaja odličen električni žar, ki vas bo navdušil s svojo praktičnostjo.

Peči ali ne peči na žaru, pravilno vprašanje je kako?

Okusi na žaru bodo bogati, če boste hrano za žar pravilno pripravili, kar pomeni, da ste pravilno marinirali različne kose mesa. Pokrov je dobrodošel, ker želite ohraniti bogate okuse in sočnost, imajo ga tisti na oglje, kot tudi na plin.

Če se odločite, da boste zrezek ali kakšno drugo meso vrgli na žar, preizkusite recept za marinado. Ne glede na to, katero hrano izberete, boste najboljši žar pripravili na vrhunskih žarih iz naše ponudbe, ki vključuje številne modele na oglje, plin ali elektriko, s širokim razponom cen.

Kakovost oglja je pomembna!

Če se odločite za uporabo žara na oglje, bodite previdni pri izbiri oglja, pomembno je, da je najvišje kakovosti, saj lahko slabo oglje uniči ves trud. Običajno ne doseže zadostne temperature in vsebuje tudi nekaj škodljivih snovi. Zato vedno izberite visokokakovostno oglje.

Katalogi vseh žarov, pripomočkov in opreme

Žar je namenjen uživanju v družbi ob dobri hrani, ki jo imamo radi vsi. Pomladni čas nas vabi k druženju zunaj hiše, čeprav moramo še vedno poskrbeti za razdaljo in se lahko družimo le v ožjem krogu družine in prijateljev, olajševalna okoliščina je, da lahko žarimo zunaj, na vrtu ali v naravi, kjer je zrak.

 naših katalogih najdete prav vse za dober kvaliteten žar.

Preberite tudi